Ben jij wel eens opgelicht of belazerd?

Geplaatst op 09-05-2022 2 min. leestijd

Ben jij wel eens opgelicht of belazerd?

Laat deze vraag eens op je inwerken en geeft dan eens eerlijk antwoord……

Ik hoefde niet lang na te denken want ik ben vaak opgelicht of belazerd en ik denk dat dat ook nog wel eens gaat gebeuren. Ben ik dan naïef? Ben ik dom? Ik denk van niet. Het is voor mijn eigen welzijn gewoon veel prettiger om nooit achterom te hoeven kijken.

Hoe is dat voor jou? In je directie omgeving? Of op je werk? Hoe ga jij met je werknemers om? Vertrouw je ze? En doe je dat ook voor 100%? Hoeveel regels heb jij binnen je bedrijf opgesteld die eigenlijk voortkomen uit onvoldoende vertrouwen? Of heb ze omdat je door schade en schande wijs bent geworden?

Wellicht heb je wel regels of gebruiken die uitgaan van controle. Controle vanuit het bewuste of onbewuste wantrouwen. Vraag je jezelf eens af of deze regels dan nog dienend zijn om jouw medewerkers volledig te laten bloeien, maar ook hoe ze jou zelf nog dienen.

Wat zou je liever zou doen:

·         Je hele leven lang met vertrouwen door het leven gaan, in de hoop dat vertrouwen ook terug te krijgen, met de kans dat je misschien een paar keer opgelicht wordt, of

·         wil je iedereen altijd wantrouwen? Ook bij mensen die dat wantrouwen misschien helemaal niet verdienen? En dat jij dan je hele leven lang over je schouder moet kijken? Welke prijs wil je betalen?

Als je nog nooit opgelicht bent, zou je je kunnen afvragen of je wel met genoeg vertrouwen in het leven staat (Rutger Bregman: de meeste mensen deugen)

Wil jij dit nou ook eens duidelijker hebben voor jezelf, dan ben ik graag jouw positief kritische klankbord. Neem gerust contact op.