IF YOU CAN SEE IT IN YOUR MIND, YOU CAN HOLD IN YOUR HAND

Geplaatst op 13-04-2022 2 min. leestijd

Met regelmaat krijg ik de vraag wat ik nu precies doe. Eén van die dingen is het “er zijn” voor ondernemers.

Als ondernemer is het gewoon niet altijd makkelijk om een klankbord te organiseren. Met je medewerkers bespreek je veel maar ook niet alles. Thuis merken ze vaak vooral welke uitwerking de dag op jou heeft gehad. Daar zit vaak de graadmeter die goed kan bepalen of iets nog goed voor jou is! En niet iedereen heeft iemand dichtbij die gelijkwaardig kan sparren, laat staan jou kan voorzien van een gezonde dosis tegenspraak.

De wijze waarop de klankbordfunctie wordt ingericht verschilt en wordt afgestemd op de behoefte. Een belletje om 17.15 in de middag inzake een voorval eerder die dag en mijn avondplannen worden ad hoc omgegooid. Maar ook een structurele afspraak (bijvoorbeeld eens per maand) komt regelmatig voor. De afspraak is dan vaak al een stok achter de deur om actie in te zetten. Soms zijn het gesprekken die gaan over een specifiek onderwerp, maar vaak is het ook de revue laten passeren van het geheel.

Veranderingen in organisaties en de rol van de ondernemer daarin zijn veelvoorkomende gespreksonderwerpen. Het gedachtengoed van Bob Proctor geeft dan vaak goede inzichten in het waarom het zo moeilijk is om iets nieuws te doen zonder terug te vallen in het oude gedrag. Maar als het nieuwe dan is aangeleerd dan is het wel ontzettend gaaf om dat te zien. Je gedachten bepalen hierin je gevoel, je gevoel bepaalt je gedrag. De wijze waarop jij denkt is dus van cruciale invloed op hoe jij je gedraagt.

Ik kan je meenemen in de vragen die jij hebt. Door mijn open houding en lef om alle vragen te stellen laat ik je nadenken over de keuze die jij als ondernemer en als mens te maken hebt. Dat doe ik onbevangen, soms provocatief maar altijd met respect. Wil jij nou ook eens sparren, neem dan gerust contact op.