Not all those who wander are lost

Geplaatst op 25-04-2022 2 min. leestijd

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien

Het is mooi om te zien dat het vertellen van wat ik doe ook echt wordt opgepakt bij die mensen die ik graag wil aantrekken. Zo ben ik afgelopen 2 weken in contact gekomen met 4 mooie ondernemers die allen met hun eigen vraag zitten en mij bellen om hen te ondersteunen. Mensen die ik niet of nauwelijks ken bij het eerste gesprek. Dat verandert snel!

Tuurlijk gaat dat soms aan tafel en komen de toekomstplannen en de cijfers aan bod. Soms schuift er een collega, mede eigenaar of MT lid aan en gaan we gezamenlijk het gesprek aan.

Maar vaak trekken we ook de wandelschoenen aan voor een goed gesprek. Naast dat het goed is voor je gezondheid krijg je van het wandelen ook goede energie. Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel makkelijker het communiceren gaat als je naast elkaar loopt in plaats van tegenover elkaar zit. Heb je wel eens bedacht wat het verschil is tussen een stilte aan tafel of een stilte in de natuur? En welke invloed heeft het wandelen, stil zijn, op de rest van je zintuigen en je intuïtie?

Een van mijn adviezen in coaching trajecten waar even echt gevoeld moet worden waar je staat is het alleen in stilte de natuur in gaan. Gedachten ordenen zich veel makkelijk tijdens een wandeling. Je kunt ze alle kanten op laten gaan totdat je uiteindelijk tot een nieuw idee of de oplossing komt.

En het mooie is dat als ik dan na een paar weken de reacties terug krijg. De rust die vaak gevonden is door het wandelen in te bouwen in de dagelijkse routine. Het middel om te onthaasten en tegelijkertijd te bewegen. Maar ook een mooie vorm om met je medewerkers eens gelijkwaardig van gedachten te wisselen.

Tolkien’s quote “not all who wander are lost” herinnert je eraan om doelen te stellen. Zonder deze doelen wandel je doelloos door het leven. Dus als je je gevoel wil terugvinden vindt dan jouw doel terug. En dat kan perfect tijdens een mooie wandeling.