Post its

Geplaatst op 01-02-2022 2 min. leestijd

Post its

En dan ineens ben ik volgens de Linkedin post van Ellen de aanstichter van een hele stapel post-it papiertjes. Dat klopt ook al wel een beetje, alhoewel ik nooit heb gezegd dat het zo moest natuurlijk. Dit is de invulling die Ellen, Ellen Temmink – Loopbaancoaching en impact maken, er zelf aan geeft. Hoe mooi is dat!

Ellen is bezig met de overname van het agrarische bedrijf aan de Kattendamsweg wat al generaties lang in de familie is. Dit is gewaagd in een meer dan roerig agrarisch klimaat. Maar Ellen wil impact maken en zoals ze zelf zegt: “als je je dan gaat verdiepen in klimaatverandering, het gebruik van de bodem en onze grond, daar is veel winst te boeken.” De boerderij moet een voorbeeld worden voor (young) professionals om processen in het bedrijfsleven, in onze maatschappij te veranderen.

 Voor haar bedrijf de impactboerderij zaten we in een boeiend gesprek over de kritische succesfactoren:

1.         De meetlat,  Waar sta je en wat is je doel?

2.         Het eigenaarschap, Ben jij eigenaar van je eigen vraag?

3.         De context, de relevante omgeving

4.         De ijsberg, de gelaagdheid van competenties (wat wil je, wat denk je, wat doe je)

5.         Hier-en-nu, dat wat van belang is, is zichtbaar

Wij spraken af dat Ellen aan de slag gaat met stap 1 tot en met 3. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij de overname en ontwikkeling van de impactboerderij. Ben ik eigenaar van deze hele transformatie en wat speelt er in mijn omgeving bijvoorbeeld bij familie. En ja, als je dan met je familie om tafel gaat en je definieert een begin en eindpunt dan komen er ineens een heleboel papiertjes tevoorschijn 😉. Het spel is op de wagen…..

Voor mij gaaf om te zien dat dit zo wordt opgepakt. De lucifer en het doosje zijn aangereikt en door er mee aan de slag te gaan gaat het vuurtje branden. Eigenlijk kan ik niet wachten om met De IJsberg aan de slag te gaan en de reis van vanuit waarden en drijfveren via opvattingen en overtuigingen te maken naar het (gewenste) gedrag.