Soms ben je nog niet klaar voor dat wat tegen je wordt gezegd

Geplaatst op 19-01-2022 2 min. leestijd

Soms ben je nog niet klaar voor dat wat tegen je wordt gezegd

"Ik heb je leren kennen als een eerlijk en oprecht mens, waarbij veelvoudige kennis en kunde aanwezig is, brede kennis, eerlijk en niet medelijdend, meer mededogend, prikkelend en ondeugend!"

Dit bericht, wat nog even verder gaat is van Martin. Ik ken hem al lang en had hem gevraagd wat ik voor hem betekend had. Ik vind dat zelf lastig om te beschrijven. Daar heb ik zelf nog iets in te leren denk ik…

Martin heeft mij benaderd omdat hij wilde sparren over zijn toekomstplannen. Veel ideeën had hij en richting was er ook al. Een voorrecht om met zo’n ondernemer te mogen spreken. Voor mij eigenlijk een Walhalla om vrijuit, belangeloos, enthousiast en positief kritisch te kunnen sparren. Voor we het wisten was er 2 uur voorbij.

Tijdens het gesprek raakte ik wat onzekerheden in de plannen aan. Ook wat zaken die op het persoonlijk vlak lagen deden Martin even schuiven op zijn stoel. Eigenlijk wist Martin (onbewust) wel dat die punten er waren, op een enkele na. Door er samen over te sparren zijn er wat zaadjes gepland en ook al concrete acties geformuleerd.

"Jij kunt op basis van persoonlijke gesprekken tot de kern doordringen! En dan vervolgens hier actie op zetten. Die actie is vaak een begin van een veranderde situatie of proces. Hier kan een ondernemer klaar voor zijn of (nog) niet."

Martin schrijft dit niet zomaar. Het heeft ook betrekking op hem. In ons gesprek komen zaken naar voren waar hij nog niet klaar voor is om deze op te pakken. Dat heeft tijd nodig. Maar de zaadjes zijn geplant…. Overigens ook bij mij 😉

Wij spreken af dat we elkaar over 2 maand opnieuw spreken. Ondertussen maak ik een aantekening in mijn agenda dat ik Martin over vier weken even een kaartje stuur om hem te herinneren aan onze afspraak. Dat kaartje wordt vast prikkelend en ondeugend….

Wil jij ook een frisse kijk op jouw ondermeningsplannen? Weet je even niet hoe of waarmee je kunt beginnen? Heb je moeilijke keuzes te maken? Organiseer dan zelf je belangeloze klankbord en neem gerust contact met mij op.