Stip op de horizon

Geplaatst op 13-12-2023 2 min. leestijd

Zo vlak voor de feestdagen zijn de meeste ondernemers vaak nog druk. Soms zou je je afvragen of er nog wel een 2024 zal komen. Maar wat doe jij tijdens de feestdagen? Heb je jouw moment om eens te reflecteren op het afgelopen jaar en kun je onbelemmerd kijken naar wat je wil gaan doen?

Het stellen van doelen is een krachtige manier om richting te geven aan je leven en carrière. Vaak raken we echter verstrikt in de details van "hoe" we onze doelen gaan bereiken, wat kan leiden tot verlamming en uitstelgedrag. Door de focus te verschuiven naar het "Wat" vóór het "Hoe" kun je doelgericht denken stimuleren zonder belemmerd te worden door onnodige obstakels.

Het Krachtige "Wat"

Het "Wat" vertegenwoordigt je doel, je visie, datgene wat je werkelijk wilt bereiken. Dit kan variëren van persoonlijke groei en carrièredoelen tot het verwezenlijken van dromen en passies. Het "Wat" geeft richting aan je energie en inspanningen.

 

Durf te Dromen

Neem de tijd om groots te dromen. Wat zijn je diepste verlangens? Wat zou je willen bereiken als er geen beperkingen waren? Deze dromen vormen het fundament van je "Wat". Laat jezelf vrij denken, zonder je zorgen te maken over de haalbaarheid op dit moment.

 

Het Bevrijdende "Wat" vóór het "Hoe"

Een valkuil bij het stellen van doelen is dat we ons vaak meteen zorgen maken over het "Hoe". Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Wat zijn de stappen die ik moet nemen? Deze vragen kunnen echter belemmerend werken en leiden tot twijfel en uitstel.

In plaats van je meteen te verdiepen in de details van het "Hoe", probeer het even uit te stellen. Richt je volledig op het verduidelijken van je "Wat". Wat wil je bereiken? Wat zijn de kernaspecten van je doel? Door je hierop te concentreren, geef je jezelf de vrijheid om groots te denken zonder beperkingen.

 

Visualisatie als Hulpmiddel

Visualiseer je doelen. Zie jezelf in de toekomst zoals je wilt zijn. Voel de emoties die gepaard gaan met het bereiken van je doelen. Door je te richten op de visuele en emotionele aspecten van je "Wat", creëer je een krachtige motivatie die je vooruit stuwt.

 Ik gun iedereen een moment van reflectie tijdens de komende feestdagen. Ook gun ik iedereen een heldere “stip op de horizon” zonder nu precies te weten hoe je daar moet komen.