Terror Barrier -deel 2-

Geplaatst op 30-08-2023 2 min. leestijd

Terror Barrier

Ruim een jaar geleden schreef ik een blog over de Terror Barrier van Rachel. Inmiddels gaat het met haar veel beter en begrijpt ze ook dat groei soms onzekerheid en angst met zich mee brengt.

In mijn werk als klankbord en sparringpartner voor ondernemers kom ik het fenomeen van de “Terror Barrier” vaak tegen.

Ondernemen is een avontuurlijke reis, vol met hoogte- en dieptepunten. Als ondernemer sta je voor constante uitdagingen en obstakels die je pad naar succes kunnen belemmeren. Een van de meest cruciale concepten die je als ondernemer moet begrijpen en overwinnen, is de "Terror Barrier". Dit concept, dat oorspronkelijk afkomstig is uit de wereld van persoonlijke ontwikkeling en groei, is buitengewoon relevant voor ondernemers, omdat het kan bepalen of je doorzet of opgeeft in moeilijke tijden.

De Terror Barrier is het psychologische punt waarop een individu wordt geconfronteerd met intense angst, twijfel en onzekerheid wanneer hij of zij een nieuw doel nastreeft of een uitdaging aangaat. Dit concept werd populair gemaakt door Bob Proctor, een bekende motivational speaker en coach. De Terror Barrier vertegenwoordigt de kloof tussen je comfortzone en het onbekende gebied waar groei en succes mogelijk zijn.

 

De Terror Barrier in Ondernemerschap

In het ondernemerschap kunnen de obstakels die gepaard gaan met het nastreven van zakelijke doelen enorm intimiderend zijn. Of het nu gaat om het lanceren van een nieuw product, het uitbreiden naar nieuwe markten, het veranderen van jouw positie in het bedrijf of het nadenken over de toekomst, er zullen momenten zijn waarop je voor de Terror Barrier komt te staan.

Angst voor het Onbekende: Het menselijk brein is evolutionair geprogrammeerd om veiligheid en comfort te zoeken. Het oversteken van de Terror Barrier betekent echter vaak het betreden van onbekend terrein, wat kan leiden tot gevoelens van angst en onzekerheid.

Zelftwijfel: Het is normaal om je af te vragen of je wel over de vaardigheden en middelen beschikt om een uitdaging aan te gaan. Deze twijfels kunnen je vertragen en je zelfvertrouwen ondermijnen.

Angst voor Mislukking: Ondernemers weten dat falen een mogelijkheid is, maar de angst voor mislukking kan verlamming veroorzaken. De Terror Barrier kan versterkt worden door gedachten als: "Wat als ik faal? Wat als ik alles verlies?"

Wil jij weten hoe de Terror Barrier kunt herkennen en hoe je die kunt overwinnen? Ik stuur je graag mijn tips als cadeau. Wil je die ontvangen? Stuur me dan even een berichtje, of reageer even onder dit bericht.