Wat wil je nou?

Geplaatst op 29-03-2022 2 min. leestijd

Man in Bonus

Gerard is 45, een zogenaamde “man in bonus”. Gerard begon in zijn begin twintiger jaren op zijn zolderkamer met zijn bedrijf. Inmiddels runt hij een bedrijf met twee vestigingen in Nederland. Zijn  omzet schommelt tussen de 10 en 12 miljoen euro. Met regelmaat krijgt hij de vraag of hij zijn bedrijf  wil verkopen, maar dit is zijn wereld, hij kent niet anders.

Gerard is begonnen als eenpitter. Hij deed alles zelf. Overdag verzorgde hij trainingen, toen nog met een ervaren trainer die hem inhuurde als er werk was. Hij had bij hem stage gelopen tijdens zijn opleiding.

Maar Gerard werd geïnfecteerd door het ondernemersvirus. Hij leerde luisteren naar zijn klanten en herkende een behoefte waarvoor hij en zijn collega-trainer nog geen aanbod hadden. Hij dook erin en nam contact op met zijn klant en vroeg of hij aan de slag mocht gaan met die behoefte. Hij had het nog nooit gedaan, dus hij dacht dat hij het wel kon. Nu ruim 20 jaar later staat het bedrijf als een huis, maar is de rol van Gerard ook veranderd.

5 Jaar geleden is Gerard gescheiden. Zijn vrouw en hij waren “uit elkaar gegroeid” en het was niet te repareren. Na de afgelopen roerige tropenjaren vindt Gerard weer rust, maar tegelijkertijd zorgt die vertragende verstilling ook voor inzicht en onrust. Gerard is niet gelukkig. Hij kan nog prima jaren zo doorgaan, op zijn automatische piloot.  Maar het jeukt.

Wat wil hij nou echt? Wat geeft hem voldoening? Wat wil hij nog leren? Wat heb je daarvoor nodig? Wat wil je daarvoor laten?

Ik vind het gaaf dat ik de komende tijd een tijdje naast Gerard mag staan om hem te helpen om bewust te worden van zijn (beperkende) overtuigingen en te komen tot het vuurtje wat in hem brandt. Het zal ook voor mij een leerzame tijd worden. Ik heb er zin in!